luni, 19 decembrie 2011

Biscuiti de Craciun



Sunt asa de fragezi, buni si...frumosi biscuitii acestia, de i-ai manca din priviri :)











Va intereseaza reteta???


Ei bine, iata si reteta...


200 gr unt
400 gr faina
170 gr zahar
1 ou + 1 galbenus
coaja de portocala rasa

MOD DE PREPARARE

Se omogenizeaza untul, apoi se freaca cu zaharul, putin pentru ca nu vrem sa prinda foarte mult aer. Adaugam pe rand ouale si coaja de portocala iar la sfarsit faina, continuand sa framantam aluatul cu mana. Infasuram aluatul in pelicula de plastic si il dam la rece , in frigider pentru cel putin 2, 3 ore. Eu l-am facut cu o seara inainte. Intindem foaia cam de 8 mm. grosime si taiem biscuitii... Se coc la 180 de grade, cam 10 min. Se ornamenteaza dupa racirea completa.

Asta e tot, foarte simpla reteta si fara praf de copt sau bicarbonat... Biscuitii ies foarte aromati si fragezi ;) Daca confectionati pungulite cu astfel de biscuiti , va spun ca oricine s-ar bucura sa primeasca... in functie de sarbatoare schimbati decorul si forma biscuitilor ... sunt potriviti chiar si de ziua indragostitilor ;)


Si inca o portie de fotografii... :)





Acestia sunt mai eleganti...





luni, 5 decembrie 2011

Tort casuta strumfilor

       Zilele acestea Luca a implinit 8 luni, am zis sa marcam evenimentul cu un tort pe masura...pentru un copilas asa de scump un tort special era obligatoriu. Ne bucuram in fiecare zi de minunea ce ne-a daruit-o Dumnezeu si fiecare eveniment sau realizarea din viata lui Luca am vrea s-o imortalizam. Asa s-a nascut si acest tortul :)














Si o feliuta pentru cine doreste :)
Blat simplu insiropat cu sirop din compotul de piersici pe care l-am diluat putin, un strat de piersici din compot, crema ganache de ciocolata cu lapte, al doilea blat, strat de crema de vanilie peste care am presarat un mixt de fructe uscate pralinate si cea de-a 3a foaie de blat...mmmmmmm!!!

 Va invit sa gustati :)



duminică, 4 decembrie 2011

Tort floral vizune in roz

Acest tort l-am facut pentru ziua de nastere a unei prietene. A fost un tort foarte reusit, au spus-o cei prezenti la eveniment, iar gustul ...mmmmmm !!! Eu zic ca, fiind al 4lea tort imbracat in pasta de zahar pe care l-am facut, sunt multumita... mai am foarte multe de invatat, insa cu fiecare tort pe care il fac imi dau seama ca am mai invatat ceva :)