The cappuccino cupcakes
Reteta
100 gr zahar
50 gr unt
2 oua
un praf de sare
170 gr faina
1 praf de copt
50 ml lapte batut
50 ml ulei
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se omogenizeaza si se freaca cu zaharul, se adauga un ou si continuam sa frecam, adaugam o parte din faina apoi amestecam bine, punem al doilea ou si amestecam in continuare. Punem praful de sare si restul de faina in care am amestecat praful de copt iar la sfarsit laptele batut si uleiul. Amestecam cu grija pana la completa omogenizare a compozitiei. Cantitatea de compozitie este suficienta pentru 12 buc cupcakes. In formele de hartie punem cate o lingura din compozitie iar dupa ce am pus in toate cele 12 forme, completam egal in fiecare pana epuizam toata compozitia. Se coc la 180 grade aproximativ 15 min.
Dupa racirea completa continuam astfel : facem in mijlocul fiecarei cupcakes o cavitate cu ajutorul unei lingurite in care bagam crema facuta astfel.
Crema
2 linguri crema alba
10 linguri de lapte condensat
Crema este destul de fluida iar o parte va fi absorbita . Asteptam 10 min si mai adaugam putina in fiecare cupcakes.
Deasupra facem o glazura din :
crema alba
2 linguri de nes ( dizolvate in putina apa )
Crema alba o obtinem din:
180 gr zahar pudra
2 albusuri
180 gr unt
Frecam albusurile cu zaharul pudra pe baie de abur, lasam sa se raceasca iar la sfarsit amestecam cu untul omogenizat la temperatura camerei.
Poftiti la o ceasca cu lapte cald si o prajiturica cupcakes....
Ma servesc si eu , sunt minunate! O duminica placuta!
RăspundețiȘtergere