Tiramisù by me
Desertul preferat al sotului meu...mmmmmmm
Toate persoanele care au mancat tiramisù facut de mine, au exclamat ca este pe departe cea mai buna varianta :) Eu personal am mancat tiramisù adevarat italian si sincer, ma intorc incantata la varianta mea care e deosebit de buna.
Cum vi se pare???...Va garantez ca odata ce incercati reteta asta , va fi dragoste la ...primul gust! :)
Ingrediente
3 galbenuse
150 gr zahar tos
un praf de vanilie
3,4 linguri de apa
250 gr de mascarpone
200 ml de frisca
3 linguri mari de cafea
48 buc de piscoturi ( un pachet mare)
Asta e tot ce avem nevoie...
Mod de preparare
Incepem prin a prepara cafeaua. O facem normal, cafea fiarta sau cine prefera la filtru. Eu, personal prefer cafeaua fiarta pe care o strecor dupa racire. Avem nevoie de aproximativ 500 ml cafea, pe care o lasam la racit complet.
Preparam crema astfel: inainte de-a incepe, montam frisca lichida si o dam la rece.
Galbenusurile le frecam cu zaharul, vanilia si apa pana acestea devin spumoase, albe si si-au dublat volumul. Mascarponele care l-am tinut la temperatura camerei , il omogenizam si il amestecam la spuma rezultata, usor si cu grija ; exista riscul ca mascarponele sa taie crema daca nu amestecam cu atentie. Adaugam la compozitie si frisca montata si amestecam delicat pana la omogenizarea completa... aceasta este crema.
Montarea
Scufundam pe rand fiecare piscot in cafea in timp ce le aranjam intr-o tava sau o forma aleasa. Eu folosesc o tava de aluminiu 28x18. Daca primul strat de piscoturi il aranjam pe lungul tavi, cel de-al doilea neaparat il vom aranja pe latul tavi. Piscoturi, crema, piscoturi si terminam cu un strat de crema peste care radem ciocolata :)
Un sfat sau secret , cum vreti sa-l luati...
Tiramisù este mult mai bun si aromat daca il lasam minim 12 ore la rece inainte de servire ;)
Sa aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu